Деца са Космета гости ужичког одмаралишта "Голија" на Златибору
18/07/2021

Деца са Космета гости ужичког одмаралишта “Голија” на Златибору

Четрдесеторо деце у пратњи два васпитача стигли су јуче са Косова и Метохије из Општине Лепосавић у ужичко одмаралиште “Голија” на Златибор. Малишанима, који ће провести седам дана у нашем крају, добродошлицу је пожелела градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Нама је увек веома драго када имамо прилику да се пре свега сретнемо и разговарамо са нашим људима са Косова и Метохије. Желимо да чујемо како живе и функционишу, али и да питамо на који начин можемо да помогнемо. То и чинимо годинама уназад помажући финансијски рад народних кухиња, а недавно је наша делегација посетила неколико школа на Косову и Метохији и деци уручила скромне поклоне. Овај седмодневни боравак у одмаралишту Голија још један је поклон Града Ужица деци са Космета. Надамо се да ће уживати у чарима Златибора и да ће одавде понети најлепше успомене.”

Градоначелница је изразила захвалност Дечијем одмаралишту Златибор, али и Општини Чајетина која се одрекла боравишне таксе и обезбедила бесплатну вожњу Златиборском гондолом за децу и њихове васпитаче.

Миодраг Радовановић, члан црквеног одбора из села Каменица у Општини Лепосавић

Миодраг Радовановић, члан црквеног одбора из села Каменица, који је дошао са малишанима, навео је да му је велика част и задовољство да се налази у слободарском Ужицу, граду светле традиције и дивних људи.

Радовановић је посебну захвалност изразио руководству Града Ужица које је омогућило бесплатан боравак деце из Општине Лепосавић на Златибору и подсетио да је Ужице, не само поклонима и донацијама, већ и физичким присуством у Лепосавићу, годинама уназад пружало снажну подршку нашем народу.

“Сви поклони, пакетићи који стижу деци у Каменицу и Лепосавић имају цену, али оно што нема цену јесте физичко присуство тих дивних људи која даје нама неку нову снагу и нову енергију.”

Директор Дечијег одмаралишта Златибор Владан Цупарић рекао је да су деца са Косова и Метохије нарочито драги гости “Голије” и подсетио да је ово одмаралиште сада већ традиционално домаћин малишанима из наше јужне покрајине.

Цупарић је најавио да је са руководством Града Ужица договорен и бесплатан боравак једне групе деце са Косова и Метохије у ужичком одмаралишту у Бечићима у септембру.

Уз констатацију да су први пут на Златибору и да су презадовољна смештајем и гостопримством, децу је највише обрадовала чињеница да одмаралиште има базен.