Деца из ужичких вртића у посети градоначелнику
04/10/2017

Деца из ужичких вртића у посети градоначелнику

Градоначелник Тихомир Петковић и члан Градског већа за друштвене делатности Петар Благојевић дочекали су малишане из градских вртића на традиционалном пријему који је уприличен у Свечаној сали Градске куће поводом прославе Дана града.

„Срећни смо што у име градског руководства данас можемо да се дружимо са вама, поводом Дана града, који према Дубровачким документима из 1329. године обележавамо 09. октобра. Ви сте генерација која долази после нас да руководи градом. Ако будете добро учили и успешно се бавили својим послом, неко од вас ће можда једног дана бити градоначелник или градоначелница па ћете се сетити да сте некада седели са нама“ истакао је градоначелник Тихомир Петковић и додао да се Град Ужице залаже да обезбеди услове да сва деца имају лепо, срећно детињство, лепе вртиће, школе и факултете у којим ће моћи да студирају и остају у свом граду.

У писмима која су деца упутила градоначелнику исказане су њихове жеље да град буде мало већи, лепши и чистији, да има мало више река, књига, да помажемо старим, сиромашним и болесним. Малишани су пожелели да има више хране за децу, више животиња, да деца буду срећнија, да оно што је најскупље буде мало јефтиније као и да има више среће, а мање лопова и пљачкаша.