Дан града обележен и свечаном седницом Скупштине, додељена највиша признања
08/10/2021

Дан града обележен и свечаном седницом Скупштине, додељена највиша признања

У присуству високих државних званичника, амбасадора, представника Војске Србије, МУП-а, Свештенства, делегација братимљених градова и општина, народних посланика и бројних званица, Дан града Ужица 9. октобар, обележен је и свечаном седницом Скупштине града.

Све присутне поздравио је председник Скупштине града Ужица Бранислав Митровић. Он је захвалио свима који су Граду Ужицу упутили честитке поводом великог празника и датума који славимо као помен на први писани траг имена Ужице у једном дубровачком спису из 1329. године.

О пројектима који су у функцији развоја и побољшања квалитета живота у Ужицу говорила је градоначелница др Јелена Раковић Радивојевић.

“Жеља нам је да поштујући традицију, а то се постиже уважавањем континуитета, повежемо данас оно што је било јуче са оним што ће доћи. Једини начин да то остваримо је да следимо визије и постављамо чврсте темеље на којима се може градити боља будућност”, истакла је између осталог градоначелница.

У име председника Републике Србије Александра Вучића, Дан града Ужичанима је честитала саветница председника Верица Лазић

Честитке је упутио и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић

На свечаној седници уручене су награде ,плакете и повеље заслужним грађанима, предузећима и удружењима.

Повеље града Ужица, које се додељују за заслуге и дела која доприносе укупном развоју града, добили су Предраг Гага Антонијевић, Александар М. Милосављевић – Лале, Привредно друштво “Инфосyс доо” и Бранко Станковић.

На основу резултата остварених у дужем временском периоду, плакете града припале су др Николи Арсићу, проф. др Миљку Ристићу, др Дејану Пилчевићу, Владимиру Лучићу, Драгици Јевтовић и Грађевинској радњи “Јован ЈДД”.

Ове године, за изузетне резултате, награде Града Ужица, добили су Милица Златић, Раде Васовић, Матија Спасојевић, Зоран Шапоњић, Бранка Селаковић, Неђо Миросављевић и јуниорска екипа КК “Слобода” Ужице.

Свечаност су својим наступима увеличали ученици Музичке школе “Војислав Лале Стефановић” и Балетског студија “Марија Мага Магазиновић”.