Честитке шампионима
12/09/2018

Честитке шампионима

На Европском првенству у параатлетици, Небојша Ђурић и Милош Зарић освојили су две златне и једну сребрну медаљу. Поводом тог великог оствареног успеха данас је за њих приређен свечани пријем на којем им је честитке упутио председник Скупштине града, Бранислав Митровић. Уз њихове тренере, пријему је присуствовао и Зоран Мићовић, председник Параолимпијског комитета Србије.

Бранислав Митровић је исказао понос за све оно што су Ђурић и Зарић урадили на првенству у Берлину:

“Понос је оно што осећам ових дана после ваших резултата. Драго ми је што смо вас данас угостили јер сте у наш град донели велика одличја. Ваши резултати, од 39,84 метара у бацању диска и 11,6 метара у бацању кугле Небојше Ђурића и 31,6 метара у бацању копља Милоша Зарића нису обичне мере. То су посебни метри и центиметри. У сваки тај милиметар уткано је много рада и труда. Користим прилику да у име града упутим честитке овим момцима и очекујем да ће и у будућности, они доносити златна и сребрна одличја. Град Ужице ће учинити, као и досада, све да им помогне у томе.”

Председник Параолимпијског комитета Зоран Мићовић је нагласио да је Ужице један од градова у Србији који брине о својим спортистима и да се то најбоље види по резултатима и броју медаља које они доносе у Ужице и Србију.

И Ђурић и Зарић обећали су да ће наставити са постизањем добрих резултата јер, како кажу, имају разумевања у Граду који се труди да им обезбеди квалитетне и потребне услове за тренирање.