Бројне честитке Ужицу поводом Дана града
09/10/2018

Бројне честитке Ужицу поводом Дана града

На адресу Градске куће од јутрос пристижу бројне честитке поводом Дана града. Многобројни функционери, институције и други пријатељи Града Ужица пожелели су овим поводом нашем граду напредак и успех на свим пољима.

Свакако једна од Ужичанима најдражих честитки је од генералног секретара председника Републике Србије господина Николе Селаковића у којој се наводи:

“Најсрдачније Вам се захваљујем на позиву за свечаност коју организујете поводом обележавања Дана града и Вама и свим грађанима упућујем искрене честитке.

Девети октобар, убележан као први сигуран помен Ужица у документима Дубровачког архива далеке 1329.године служи као тачка повезивања, осећаја припадности и заједништва свих Ужичана. Ове године када обележавамо 100 година од ослобођења нашег Ужица у Првом светском рату, тај дан је нарочито важан.

Верујем да ћете га пригодним програмом, поносно и сложно, и сада, као и претходних година, ваљано обележити, а да ће у времену које је пред нама Ужице доживети напредак и развој на свим пољима, а посебно у својим колевкама, те да ће имати значајнно више деце.

Услед претходно уговорених обавеза, са жаљењем морам да Вас обавестим да нисам у прилици да присуствујем прослави, али се радујем сусретима и сваком новом успеху нашег града у будућности.”

Честитке је упутио и председник Републике Српске господин Милорад Додик, који је између осталог навео: “Нека вам прослава овог великог празника буде додатни подстицај у даљем раду и развоју ваше локалне заједнице на добробит, прије свега њених становника, али и Републике Србије.”

“Искрено вјерујем да ћете на челу градске управе додатно оснажити пут напретка града који са својом инфраструктуром, значајним природним ресурсима, као и славном историјом и богатом културном баштином заслужује да буде у рангу високоразвијених урбаних средина по мјери човека”, навео је у телеграму господин Додик.