Бесповратна средства за набавку пластеника
03/11/2023

Бесповратна средства за набавку пластеника

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић и Ана Кошел директорка Фондације “Ана и Владе Дивац” потписале су уговор о сарадњи у оквиру пројекта “Дивац пољопривредни фондови”, чија је вредност шест милиона динара и преко ког ће око најмање 20 породица са територије града Ужица бити подржано у унапређењу или покретању пластеничке производње.

Како је после потписивања уговора истакла градоначелница др Јелена Раковић Радивојевић, ова сарадња дуга више од деценију наставља се на обострано задовољство, а највише на радост корисника средства по свим програмима који се заједнички реализују.

“У овој години за развој пластеничке производње опредељено је укупно шест милиона динара од чега су четири милиона динара средства која издваја град, а два милиона средства фондације. То ће омогућити да најмање 20 породица са територије нашег града буде подржано бесповратним средствима у максималном износу од 80 одсто од укупне вредности пластеника. Са друге стране у току је Јавни позив за све који се баве производњом и прерадом хране за набавку опреме уз средства из Пољопривредног фонда који смо основали прошле године заједно са фондацијом, где су такође увећана средства и где град Ужице даје бесповратно 30 одсто инвестиције односно максимално 120 хиљада динара по кориснику. Сигурни смо да ће све ово што радимо, уз обнову и изградњу инфраструктуре, отварање вртића и обезбеђивање осталих неопходних садржаја допринети да наша села оживе, што и јесте један од наших приоритетних циљева”, истакла је градоначелница уз захвалност “Фондацији Ана и Владе Дивац” која град Ужице види као поузданог партнера.

И Ана Кошел директорка Фондације “Ана и Владе Дивац”изражава задовољство сарадњом у оквиру свих до сада реализованих пројеката.

“Увек нам је задовољство да будемо у граду Ужицу у коме имамо одличног парнера и одличног домаћина. Тренутно радимо на три различита пројекта и у свим имамо подршку и веома добру сарадњу. Један од наших приоритета је економско оснаживање младих и жена. Сви се баве са ИТ или са предузетништвом, а ми сматрамо да је храна нама веома потребна и да је пољопривреда једна од најбитнијих грана у којим ми као фондација можемо да допринесемо. До сада смо подржали преко 3.000 газдинства на територији целе Србије, међутим Град Ужице нама је стратешки партнер од самог почетка”.

У току је Јавни позив за повлачење средстава из Пољопривредног фонда, док ће Јавни позив за набавку пластеника бити објављен у јануару наредне године о чему ће заинтересовани бити благовремено обавештени.