Ауторско вече Катарине Сарић
24/02/2022

Ауторско вече Катарине Сарић

Ауторско вече у клубу Градског културног центра биће приређено у уторак 8. марта са почетком од 18 часова.

Катарина Сарић је рођена на Цетињу, 10.03.1976. године. На Филозофском факултету у Никшићу дипломирала је филозофију, а потом језик и јужнословенске књижевности. На Факултету за политичке науке у Подгорици завршава постдипломске студије из социјалне политике и социјалног рада.
Пише друштвено ангажовану есејистику, прозу и поезију. Бројним текстовима, заступљена је у свим важнијим часописима и на порталима у региону, антологијама и зборницима, међу којима су: “Књижевност и језик у функцији промовисања универзалних вриједности и идентитетских компоненти црногорског друштва ” ФФ Никшић, 2017., “Минервиним трагом” – антологија црногорског женског прозног стваралаштва ФКЦЈ, 2018.“Персонални карусел – шизофрена збирка”, ЈУ Народна библиотека Будва, 2018. – ужи избор за идејну књигу 13. Међународног сајма књига, Подгорица.


Уврштена је избором из социјалне поезије у едицију “Artifact Nouveau” као материјал за читање на семинарима и курсевима Делта Колеџа, округ San Joaquin, Калифорнија за 2019. год. Дела су јој преведена на више светских језика.
Као другопласирана на конкурсу ,,Паф-поезија” издавачке куће ,,Арто” Подгорица, 2019. заступљена је поезијом у истоименом зборнику. Такође друго место причом “Кућа Пирана”, Фестивал Бихор, 2021. Као слободна уметница, живи и ствара у Будви и Београду.