Асфалтирано пет путних праваца у Горјанима
23/10/2019

Асфалтирано пет путних праваца у Горјанима

У последњих неколико недеља настављене су активности везане за изградњу нове и реконструкцију постојеће путне инфраструктуре у Месној заједници Горјани.

Никола Максимовић, директор ЈП Ужице развој је приликом данашњег обиласка радова, истакао да је ове године у Месној заједници Горјани урађено пет путних праваца у вредности од око 4 милиона динара.

Никола Максимовић директор ЈП Ужице развој

“Ове године урадили смо два уговора са Месном заједницом Горјани, један из ове и један из прошле године. Јавно комунално предузеће “Нискоградња” изводило је радове по једном уговору чији је предмет асфалтирање пута од 600м у Шибалићима. Четири преостала путна правца радила је фирма Транскоп из Чајетине. Од та четири урађена су два нова путна правца у Тешовићима и Турунчићима, а радили смо и реконструкцију два путна правца у Савићима и Милосављевићима. Надамо се да ће нас послужити лепо време како би што више успели да урадимо до краја грађевинске сезоне”, наводи Максимовић.

Радови су финансирани удруженим средствима грађана и Града Ужица. Јавно предузеће “Ужице развој” спремило је комплетну документацију и учествовало у спровођењу тендера.

Ненад Шибалић, председник режијског одбора за изградњу пута

“Око 20 домаћинстава је добио нови пут који им омогућава несметано обављање пољопривредних послова, а и са новим путем ближи смо и Ужицу и Пожеги”, навео је председник режијског одбора за изградњу пута Ненад Шибалић.