Асфалтирано 12 путних праваца у МЗ Гостиница
03/11/2021

Асфалтирано 12 путних праваца у МЗ Гостиница

У Месној заједници Гостиница почело је асфалтирање још једног од укупно 12 путних праваца који су урађени у току овогодишње грађевинске сезоне. Асфалт је стигао у засеок Млађеновићи, на велико задовољство мештана.

“Хтео би да се захвалим челницима Града Ужица што су омогућили велики износ средстава и ове и прошле године за изградњу путева, који су били велики проблем за све мештана овог села,” каже Светислав Млађеновић из Гостинице, где је ове године уложено више од 10 милиона динара за одржавање путне инфраструктуре.

Како истиче Никола Максимовић директор ЈП “Ужице развој”,поред средстава која је град удружио са мштанима ове године смо урађен је и путни правац који су финансирали “Путеви Србије” са више од 14 милиона динара.

“Данас је у Гостиници асфалтиран пут у дужини од 450м2, пут за Млађеновиће и очекујемо да ћемо до сутра комплетно завршити асфалтирање, како би наставили даље радове и привели крају асфалтирање у МЗ Гостница. Грађевинска сезона се приводи крају и у договору са градским руководством тренутно се налази више екипа и у осталим сеоским месним заједницама. У Стапарима је у плану асфалтирање следеће седмице, као и у Никојевићима где се припремају три путна правца”.

Драгољуб Стојадиновић заменик градоначелника додаје да је у овогодишњем буџету града Ужица издвојено 84 милиона динара за асфалтирање путних праваца у сеоским месним заједницама.

“У току ове године асфалтирали смо око 30 километара путева и надамо се да ћемо до краја грађевинске сезоне завршити још 10. Када се томе дода и 10 километара асфалта на путевима по уговрима из прошле године добијамо више од 50 километара асфалтираних путева у сеоским месним заједницама, што свакако није мало. Како је у току израда нацрта буџета за наредну годину, очекујем да ћемо за ове намене определити знатно више средстава. Свесни смо да улагањем у путну сеоску инфраструктуру, сеоске водоводе, школе, месне канцеларије побољшавамо услове за живот на селу, али и њихов туристички развој.

ЈКП “Нискоградња” радове наставља и у градским месмним заједицама па је завршено неколико путних праваца у Крчагову, а једна екипа се налази у Романијској улици. Како поручују из овог предузећа радиће се све док то временски услови буду дозвољавали.