Асфалтирањем се завршава комплетна реконструкција Улице Браће Чолића
28/10/2021

Асфалтирањем се завршава комплетна реконструкција Улице Браће Чолића

Асфалтрањем се завршава комплетна реконструкција Улице Браће Чолића у Севојну. Поред нове подлоге и асфалта у овој улици комлетно је реконструисана и водоводна мрежа.

После радова које је ЈКП “Водовод” изводило у претходне две године у овој улици мештани могу бити мирни у наредних неколико деценија.

“ЈКП “Водовод” је у претходне две године изводио радове на реконструкцији водоводне линије и замењено је око 500м2 азбестних цеви. Поред радова на замени цевовода урађени су комплетно сви кућни прикључци и што се тиче водоводне мреже ова улица је мирна бар 30 до 40 година. Радови су били непходни јер је долазило до учесталих кварова, годишње смо имали по 4 до 5 кварова који су значајно оптерећивали и нас као водовод, али и грађане. Имали смо велике трошкове и у опреми али и губитку воде. Овим радовима смо за један дужни низ година решили проблеме водоснабдевања у овом делу Севојна”, истакаоје Душко Љујић директор ужичког “Водовода”.

 

По речима Николе Максимовића директора ЈП “Ужице развој” Град Ужице је ове године за реконструкцију и инфраструктуру у Градској општини Севојно издвојио преко 25 милиона динара.

“Данас се налазимо у Улици Браће Чолић где је извршена комплетна реконструкција водоводне линије вредна око 11 милиона динара, док је за асфалтирање опредељено 4 милиона. ЈКП “Нискоградња” је извршила комплетно све припреме подлоге, ископе и прилазе кућама у самој улици и очекујемо у наредних 7 дана да комплетно завршимо улицу и асфалтирање у пуном профилу. 10 милиона дибара издвојено је ове године за удруживање средстава са мештанима и завршени су тендери за изградњу путних праваца на основу одлука Градске општине Севојно. У договору са ЈКП “Нискоградња” ових дана креће се у припрему 11 путних праваца дужине од 70 до 150м2 и очекујемо да све путне правце завршимо до краја године”.

Снежана Милутиновић директорка ЈКП “Нискоградња” истиче да ово предузеће и даље ради пуним капацитетима и да ће тако бити све до неких већих падавина.

“Уједно се припремамо и за зимску сезону , покушаћемо ако временским услови дозволе, да завршимо започете радове нарочито у градском језгру, наравно и у сеоским месним заједницама”.

Иван Марић председник Градске општине Севојно захвалио се грађанима на стрпљењу.

“На крају ћемо бити сви задовољни јер смо решили проблем водовода и асфалтирања. Наставићемо даље са радовима по уговорима о удруживању за које су грађани издвојили новац у мају месецу. Имамо и два путна правца који се раде директним инвестицијама града који су тренутно у припреми, Аксентијевића и Караџића лука, односно спајање са главним путевима”.

Како истиче Владимир Синђелић члан Градског већа за месне заједнице, екипе ЈКП “Нискоградња” се тренутно налазе и у МЗ Никојевићи, Гостиница, Стапари и Крчагово. По његовим речима остаће пар месних заједница које неће бити завршене у овој години, али ће ти послови бити први на пролеће чим то дозволе временски услови.