Асфалтирање Војвођанске улице, од понедељка реконструкција Југ Богданове
12/08/2021

Асфалтирање Војвођанске улице, од понедељка реконструкција Југ Богданове

У Војвођанској улици, где је претходних дана урађена припрема и скинут у потпуности стари асфалт почели су радови на асфалтирању. Обилазећи радове директор ЈП “Ужице развој” Никола Максимовић истакаоје да је ово наставак планираних радова на градским саобраћајницама.

“У договору са Градским руководством кренули смо у реконструкцију и пресвлачење путних праваца на територији града Ужица. На основу финансијског плана покушаћемо да до краја године санирамо и реконструишемо још неколико улица. У току је реконструкција Војвођанске улице у дужини од око 350 метара где се врши пресвлачење 2000 м2 асфалта у пуном профилу. Укупна вредност радова је око 3 милиона динара, а извођач је ЈКП “Нискоградња”. Од понедељка 16. августа ово предузеће кренуће у  реконструкцију Југ Богданове улице, вредне око 12 милиона динара”.

Максимовић додаје и да ће се радити на томе да све буде организовано на начин да се избегу саобраћајне гужве, па ће се тако одвијати и радови у осталим улицама

“У Ратарској улици је потребно да се уради кишна канализација, завршава се водоводна линија у Градској општини Севојно где ће се радити комплетна реконструкција у пуном профилу Улице Браће Чолић. Завршава се реконструкција и рехабилитација пута на Белој Земљи где је прошао гасовод, у плану је још неколико путних праваца у МЗ Росуље, Центар, Теразије, Турица. Зависно од расположивих финансијских средстава у наредном периоду ћемо кренути у реализацију и реконструкцију”.

По речима Владимира Синђелића, члана Градског већа по плану се одвијају и радови у сеоским месним заједницама.

“Тренутно се ЈКП “Нискоградња” налази у МЗ Дрежник, а по заврштку тог путног правца прелази се у МЗ Скржути. Такође, ради се и у МЗ Мокра Гора и Луново Село. У току су радови у МЗ Љубање где радове изводи фирма “Транскоп” и према очекивањима сви радови у овој месној заједници биће завршени за 7 дана.”

Грађевинска сезона је у пуном јеку и сви се надају да ће и временски услови дозволити да све што је планирано буде и завршено у овој години, како у градским, тако и у сеоким месним заједницама.