Асфалтирање у Мокрој Гори
18/08/2020

Асфалтирање у Мокрој Гори

Настављени су радови на саобраћајној инфраструктури, како у сеоским тако и у градским месним заједницама. Ове године у Мокрој Гори уговорено је асфалтирање пет путних праваца у укупној дужини 1600 метара за шта је из градског буџета издвојено око 4,5 милиона динара.

Директор ЈП Ужице развој Никола Максимовић

Директор ЈП Ужице развој Никола Максимовић наводи да је у овој месној заједници претходних година мало асфалта урађено, приоритет је био изградња атарских путева, а сада је на ред дошло асфалтирање саобраћајница.

“Велики број наших суграђана се враћа у Мокру Гору са намером да формирају туристичка сеоска домаћинства, па смо у договору са представницима месне заједнице поставили приоритете за асфалтирање како бисмо подстакли и подржали развој сеоског туризма.”

Осим путних праваца у Мокрој Гори биће, према речима Максимовића реконструисана и аутобуска окретница, као и кошаркашко игралиште основне школе.

Члан Градског већа Владимир Синђелић

Члан Градског већа Владимир Синђелић навео је да је Мокра Гора препозната као велики туристички потенцијал, па Град Ужице последњих година све већи акценат ставља на уређење путне инфраструктуре у овој месној заједници.

ЈКП Нискоградња тренутно изводи радове у Мокрој Гори и Дрежнику, а наредне недеље машине ће бити пребачене у Стапаре и Равни.