Асфалтирање у Градској општини Севојно
03/12/2021

Асфалтирање у Градској општини Севојно

На путном правцу Караџића лука асфалтиран је путни правац у дужини од 360 метара, чиме су настављени овогодишњи радови у Градској општини Севојно.

 

“Урађен је комплетно путни правац, извршено насипање тампона, ваљање, асфалтирање, 5цм је дебљина асфалта и ширина пута 2,5м. Ово је вишегодишњи проблем и жеља мештана да се комплетно уради асфалт, јер суграђани имају овде своја домаћинства, пољопривредне поседе, малине”,каже Никола Максимовић директор ЈП “Ужице развој”.

Максимовић додаје да је предвиђено да се уради око 11 путних праваца, за шта је издвојено 15 милиона динара из директних инвестиција и удруживањем грађана.

“До краја године биће урађена три путна правца и очекујемо да већину средстава утрошимо у овој години, а остатак ће бити завршен на пролеће. У договору са Градском општином Севојно спремамо се и за следећу годину. Оно што је њима најнеопходније везано је за водовод и канализацију, па ћемо ићи у том правцу. Очекујемо почетак радова на замени азбестних цеви у Севојну, односно реконструкцији челичног цевовода”.

Иван Марић председник Градске општине Севојно истиче да ће поред планираних путних праваца бити саниране и ударне рупе на централним улицама у Севојну. Радиће се, како је истакао све док временске прилике то буду дозвољавале, а све што не буде завршено биће урађено са почетком наредне грађевинске сезоне.

Милош Караџић који живи у овом делу Севојна додаје да њима овај пут значи много, како због прилаза кућама, тако и због пољопривредних радова које обављају.

Како се ових дана креира буџет за наредну годину планирају се и средства за радове у Градској општини Севојно. Завршава се пројекта документација везано за пасарелу, а ускоро стиже и  употребна дозвола за новоизграђену Спортску халу.