Асфалтирање шест путних праваца у Равнима укупне дужине 1300 м
26/07/2018

Асфалтирање шест путних праваца у Равнима укупне дужине 1300 м

Крајем прошле године пут који преко Равањског поља спаја град Ужице са општином Ариље добио је нови асфалт. Обзиром да је дужина овог пута на територији града Ужица око 5 километара и да је реконструкција целокупног путног правца озбиљан и финансијски и грађевински подухват, а како је грађевинска сезона била при самом крају, одлучено је да се реконструишу деонице које су у најгорем стању а да се ове године настави са даљом реконструкцијом.

Настављена реконструкција главне саобраћајница ка Равнима започета прошле године

ЈКП Нискоградња већ неколико недеља ради реконструкцију пута ка Равнима којим саобраћа градски превоз, а упоредо се реализују и уговори који су склопљени 2017. и 2018. године а који се односе на изградњу путне инфраструктуре уз удруживање са грађанима.

Укупна дужина пута који ће ове године бити асфалтиран у Равнима поред реконструкције главне саобраћајнице је 1300 метара

“До сада су по уговорима за удруживање урађена четири путна правца у Равнима, преостала су још два. Укупна дужина пута који ће ове године бити асфалтиран у овој месној заједници, поред реконструкције главне саобраћајнице је 1300 метара” – рекао је Милоје Марић, начелник Градске управе за инфраструктуру и развој и додао да се осим у Равнима тренутно ради и у Луновом селу и Волујцу када је реч о сеоским месним заједницама а у градским месним заједницама се завршава реконструкција Улице Вуколе Дабића и недавно је започета реконструкција улица Кнеза Лазара и 1300 каплара.

“Радови увелико трају и у Севојну, где “Путеви Србије” преко “Путева Ужице” реконструишу велики број главних и споредних саобраћајница у дужини од преко 3 километра. Завршени су и паркинзи у централном делу, па је сада грађанима Севојна на располагању и додатних 120 паркинг места које могу користити потуно бесплатно”, рекао је Марић и истакао да су ове инвестиције у Севојну вредне преко 18,5 милиона динара и да су та средства обезбеђена у републичком буџету.