Асфалтирање па промена смерова у улицама Момчила Тешића и Липа
22/11/2021

Асфалтирање па промена смерова у улицама Момчила Тешића и Липа

Почели су радови на реконструкцији и асфалтирању улица Липа и Момчила Тешића. Када обе улице буду завршене доћи ће и до промене њихових смерова.

“Тренутно се врши попуњавање тампона и дизање решетки као и промена дотрајалих водоводних мрежа, као и прикључци од гаса који су предвиђени. Вредност радова ове две улице је око 4 милиона динара. Улица Липа би требало да се асфалтира ове седмице и биће пуштена у саобраћаја, а до краја ове или почетком идуће седмице, јер има више радова, покушаћемо да завршимо Улицу Момчила Тешића”, каже Владимир Синђелић члан Градског већа за месне заједнице.

По његовим речима у плану је да се ураде оборени ивичњаци прилазним кућама и гаражама, издизање шахти, мењање подлога.

Слободан Шиљковић, члан Градског већа за саобраћај додаје да ће осим реконструкције доћи и до измене у виду промене смерова у ове две улице

“Студија паркирања која је скоро урађена предвиђа и промену смерова а ове две улице су испуниле услове.  Из Улице Липа директно ћемо улазити у кружни ток одакле ће се лево ићи према Севојну и Београду, право према Златибору, десно према граду. Улица Момчила Тешића неће више бити смером окренута на доле у том делу смо увек имали проблем скретања јер се ишло десно, где се прелазило преко пешачког прелаза који је увек правио проблем, а то је пешачки пред два кружна тока”.

Шиљковић додаје да се поред анализе осталих улица у граду ради и на изналажењу решења за нова паркинг места

“Једна од битних тачака која ће бити на следећој Скупштини пред одборницима јесте презентовање јавног приватног партнерства и концесије у вези изградње зидане гараже на месту Међаја. Тиме ћемо знатно решити проблем паркирања у нашем граду, биће изграђено око 296 места чиме ћемо надам се решити нагомилана паркинг возила у нашем граду”.