Асфалт на седам путних праваца у МЗ Крчагово
21/04/2021

Асфалт на седам путних праваца у МЗ Крчагово

У Месној заједници Крчагово данас је завршено асфалтирање још једног од укупно седам путних праваца, колико их је преостало по уговорима из прошле године. Реч је о путном правцу у Врелима у дужини од 125 метара, чијем завршетку се највише радују мештани.

“Захвалио би се локалној самоуправи на изградњи овог крака који нама пуно значи, нема нико срећнији данас од мене,” каже Милић Станојчић мештанин Врела.

По речима Владимира Синђелића члана Градског већа за месне заједнице у наредних неколико дана биће завршено асфалтирање још два путна правца, чиме ће уговори из прошле године бити комлетирани па се може кренути у радове предвиђене плановима за ову годину.

“Због лошијих временских услова успорене су активности које смо имали у плану али се надамо да ћемо ускоро кренути са радовима и у осталим месним заједницама. Поред ангажовања у Крчагову, по уговорима из прошле године ЈКП “Нискоградња” ради и у Месној заједници Рибашевина, након чега се механизација сели у Трнаву. Када је реч о овогодишњим уговорима до сада су уговори потписани са 12 месних заједница, и радови ће се одвијати у складу са плановима.”

Милоје Марић начелник Градске управе за инфраструктуру и развој позива грађане поменутих 12 месних заједница да буду активнији у прикупљању неопходних средстава, како би се на време расписале јавне набавке и кренуло са радовима на терену.

“Поред путних праваца, радимо и на решавању проблема у одржавању постојећих и изградњи нових позида. Такође, настављене су и активности на чишћењу града, а очекивања су да ће тај посао бити завршен у наредних десет дана.”

Сви се надају да ће и временске прилике бити повољне, како би се до краја грађевинске сезоне удруженим средствима мештана и Града асфалтирало што више путних праваца.