Асфалт на осам путних праваца у Дрежнику, ускоро и у Збојштици
22/07/2021

Асфалт на осам путних праваца у Дрежнику, ускоро и у Збојштици

Грађевинска сезона је у пуном јеку, механизација и људство ЈКП “Нискоградња” свакодневно су на терену како у градским тако и у сеоским месним заједницама. Ових дана једна од екипа налази се у Дрежнику где ће бити асфалтирано укупно осам путних праваца у дужини од око 1 370 метара. Радове су обишли представници градског руководства и по речима Ивана Станисављевића, члана Градског већа требало би да до краја грађевинске сезоне све планирано и уговорено буде и завршено.

“Укупна вредност радова у овој месној заједници процењује се на око 3,5 милиона динара од чега је 33 одсто учешће мештана, а остатак су средства из буџета Града. Поред уговорених осам путних праваца биће урађена и санација ударних рупа на постојећим путевима. Све то радимо јер смо свесни да је улагање у сеоске месне заједнице од пресудног значаја за останак и повратак нарочито младих суграђана у села”.

Ребалансом буџета опредељена су за путну инфраструктуру у градским и сеоским месним заједницама и додатна средства у износу од 80 милиона динара, додаје Миодраг Петковић, члан Градског већа за буџет.

“Надамо се да ћемо захваљујући томе успети да у овој години урадимо много више путних праваца него у претходној и верујемо да ћемо и у буџету за наредну годину моћи да планирамо значајан износ новца за реконструкцију и изградњу путева”.

Председник Савета МЗ Дрежник Владан Жеравчић захвалио се руководству Града и мештанима који су узели учешће у асфалтирању путних праваца. То ће како је истакао много значити онима који овде живе и баве се пољопривредом.

Захвалност Граду и ЈКП “Нискоградња” изразио је и мештанин Видоје Радивојевић.

“Нама је мало потребно да будемо срећни, а овај асфалт данас заиста нас радује и зато смо захвални свима који су допринели да после низа година и ми до својих кућа стигнемо добрим путевима”.

По завршетку радова у Дрежнику механизација Нискоградње сели се у Збојштицу, како би се и у тој месној заједници одрадили послови уговорени за ову годину.