Ангажовањем додатне механизације обезбеђена проходност свих путева на територији града Ужица
15/01/2019

Ангажовањем додатне механизације обезбеђена проходност свих путева на територији града Ужица

Обилне снежне падавине у протеклом периоду нису заобишле ни подручје града Ужица. Градске улице су све проходне и по речима Николе Максимовића, директора ЈП Ужице развој, обзиром да се наредних дана очекују додатне падавине, служба зимског одржавања је у приправности.

Међутим, у сеоским месним заједницама чија територија је на вишој надморској висини, имало је проблема са већим количинама снега.

“Иако смо спремно дочекали зиму и снег, и на време поделили гориво сеоским месним заједницама и у истим, у сарадњи са саветима месних зајдница, организовали зимско одржавање путева, велика количина снега која је пала захтевала је додатну интервенцију градских служби. Ангажовали смо додатну механизацију у Стапарима, Биосци, Кремнима, Мокрој Гори и Волујцу како би обезбедили проходност свих путних праваца.”- рекао је Максимовић и додао да су јаки удари ветра који је стварао велике снежне наносе, отежавали рад зимске службе.

Председник месне заједнице Стапари Богољуб Гологињић је истакао да ова месна заједница, која има 11 засеока и простире се на великој површини, а одликује је и разуђеност засеока није могла сопственим снагама да се избори са обилним падавинама снега: “Снег смо чистили тракторима, али без помоћи Града Ужица и механизације која је по налогу градског руководства на терену не бисмо могли сами да се изборимо.”

“Прво су oчишћени приоритетни путни правци ка школи, засеоцима где има деце, ка болесним и старијим људима, како бисмо достављали лекове, а након тога је уследило и чишћење споредних путних праваца где су сметови и наноси велики како бисмо дошли до сваке куће у селу и свима помогли”-рекао је Глогоњић.

Владимир Синђелић. члан Градског већа задужен за рад месних заједница је истакао да је кроз свакодневни контакт председника месних заједница са територије града и Штаба за ванредне ситуације Града Ужица, детектовано неколико проблема, углавном  у сеоским месним заједницама, али да су правовременом реакцијом сви отклоњени.