Амбасадор Казахстана посетио Ужице
09/09/2020

Амбасадор Казахстана посетио Ужице

Амбасадор Казахстана Габит Сиздикбеков посетио је данас Ужице. Након пријема у кабинету градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић, амбасадор је присуствовао састанку са ужичким привредницима у Регионалној привредној комори Ужице.

Амбасадор Казахстана Габит Сиздикбеков и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић

“Први пут се налазим у Ужицу, веома ми се свиђа ваш град. Између Златиборског округа и Источног Казахстана потписан је један договор, потписана декларација коју ћемо покушати да реализујемо у наредном периоду. Данас смо се први пут срели и верујемо да ћемо у будућем периоду доста тога имати везано за културу, спорт, омладину и туризам, као и везано за сарадњу са привредницима”, навео је овом приликом амбасадор Сиздикбеков.

Делегација Казахстана на пријему у кабинету градоначелнице Ужица

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић истакла је да је са гостима одржан један конструктивни разговор:

“Упознали смо наше госте са историјским чињеницама и причали о будућој сарадњи коју ћемо покушати да направимо између Града Ужица и њихових градова. Све оно што је договорено између Републике Србије и Републике Казахстана пренело се на локални ниво. Презентовали смо наш град на најбољи могући начин, понудили наше потенцијале из домена привреде, пољопривреде.”

Амбасадор Казахстана Габит Сиздикбеков и начелник Златиборског управног округа Бобан Перишић

Начелник Златиборског управног округа Бобан Перишић истакао је задовољство јер је у наш град имао прилику да угости Амбасадора Казахстана са својим сарадницима.

“Амбасада Казахстана је отворена пре 9 месеци и ово је прва регионална посета Његове Екселенције у читавој Србији. Казахстан је један од три државе, поред Русије и Белорусије, са којима Република Србија има потписан уговор о слободној трговини. Казахстан је девета држава по величини на свету, има око 18 милиона становника са неисцрпним природним ресурсим, велики су извозници нафте. Оно што ми као Златиборски округ и Град Ужице имамо да понудимо Казахстану, и они нама, поред сарадње на пољу индустрије и привреде, која је најзначајнија тема у овим нашим разговорима, то је културна и спортска сарадња.” – навео је Перишић.