Алексију Вукићу бесплатно школовање на ИТ Академији
03/08/2018

Алексију Вукићу бесплатно школовање на ИТ Академији

Компанија ЛИНК груп у сарадњи са Фондацијом Њ.К.В. Престолонаследника Александра за образовање и културу одабрала је 25 матураната, ђака генерације, са територије Србије и Републике Српске који ће добити бесплатно школовање на ИТ Академији. Вест о додели финансијске подршке објављена је 29. јуна на свечаном пријему матураната на Белом двору, а сви ђаци заинтересовани за једногодишње школовање слали су пријаве и мотивациона писма до 15. јула.

У мотивационим писмима имали су задатак да се представе и опишу шта би желели да раде и на који начин планирају да искористе награду за усавршавање и напредовање. И ове године је владало велико интересовање за ит обуке и није било нимало лако одабрати 25 најинспиративнијих писама, међу којима је било и писмо нашег суграђанина матуранта Техничке школе, Алексија Вукића.

ИТ Академија, коју ће будући полазници моћи да похађају онлине – путем интернета, помоћу најсавременије платформе за учење на даљину, ради по званичном овлашћењу испитног одељења Кембриџ универзитета и, поред знања за најтраженије ИТ области, својим
полазницима обезбеђује и стручна Кембриџ, Микрософт и Адобе звања.

Изабраним ученицима стипендије ће бити уручене на свечаном пријему који се одржава на Белом двору 5. септембра 2018. године у 17 часова. Одмах по свечаној додели стипендија ученици ће сами изабрати одсек и програм које желе да заврше, а уколико буду имали било каквих недоумица, могу добити стручне консултације приликом одабира смера.

Свим ђацима генерације који су освојили бесплатно школовање на располагању су различити курсеви у оквиру наставног програма који одаберу, а у сваком тренутку свог школовања имаће на располагању како помоћ професора, тако и помоћ Центра за развој каријере уколико
су им потребни савети за додатно усавршавање и проналажење посла.

Подсетимо, краљевска породица Карађорђевић, престолонаследник Александар и принцеза Катарина, угостила је 29. јуна на Белом двору више од 600 најбољих матураната из Србије и Републике Српске на пријему који се одржава већ седамнаесту годину заредом.

Свечаности су присуствовали и министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије господин Младен Шарчевић и министар просвете и културе Републике Српске господин Дане Малешевић.