Акцијом више од 100 волонтера започета изградња дечијег игралишта у Крчагову
24/08/2018

Акцијом више од 100 волонтера започета изградња дечијег игралишта у Крчагову

Волонтерском акцијом, коју су организовали Град Ужице преко своје Канцеларије за младе и Фондација LiveRich, започета је изградња дечијег игралишта у парку код касарне у Крчагову.

Више од 100 волонтера учествовало је у акцији

Међу волонтерима је био и заменик градоначелника Ужица Немања Нешић који је истакао да је циљ ове акције био да се обележи почетак радова на изградњи игралишта, што је заједнички подухват Фондације LiveRich и Града Ужица али и да “покажемо једну одговорност према окружењу и заједници у којој живимо и промовишемо истинске вредности које модерно друштво треба у себи да садржи”.

Заменик градоначелника Ужица Немања Нешић

“Истински је задовољство бити данас овде где преко 100 људи волонтерски учествује у чишћењу круга касарне и у почетку изградње игралишта чиме ће, не само на прави начин допринети изградњи, већ ће учинити да круг око касарне данас буде још лепши, него што је био јуче”, рекао је Нешић.

Како је ово прва активност Фондације у нашем граду, a Фондација има намеру да сличне активности спроводи и убудуће, Нешић је навео да ће свако ко покаже такву иницијативу и жели да уложи свој новац и део своје зараде пласира у нешто што је опште добро имати увек подршку од стране Града Ужица.

Дејан Стојић из Фодације LiveRich је такође учествовао у акцији. “Задовољство ми је да један од својих ресурса могу да усмерим и употребим за добробит града из којег сам потекао подсећајући све да није сиромашан онај који нема него онај који не да”, рекао је Стојић.

Дејан Стојић, Фондација LiveRich

“Пример ових људи који су данас овде је да увек има нешто што можемо да дамо и нешто што можемо да учинимо као би наше животе учинили бољим. Радимо ово данас за децу, LiveRich је укључен и у друге пројекте, а драго ми је да чујем да ће Град, дати подршку и другим активностима Фондације”, навео је Стојић.

Управитељ Фондације LiveRich Петар Благојевић је истакао да ће игралиште имати једну велику кулу са тобоганима, као и три мање справе, и иако се за износ од 25 000 долара, сигурно могло купити више справа, идеја Фондације је, по речима Благојевића, била да игралиште и визуелно буде прилично импресивно и јединствено у граду.

Вредност партерног уређења је око 2 милиона динара и то финасира Град Ужице, док ће набавку опреме, односно справа за игралиште, које коштају око 25 000 долара финансирати Фондација LiveRich. По речима Петра Благојевића, завршетак изградње је планиран је до краја септембра, најкасније почетком октобра што ће зависити од испоручиоца опреме за игралиште јер, како каже, опрема стиже из Данске.