Акцијом уклањања кабастог отпада Ужице се укључило у Светски дан чишћења
11/09/2018

Акцијом уклањања кабастог отпада Ужице се укључило у Светски дан чишћења

У суботу, 15. септембра, обележава се Светски дан посвећен чишћењу отпада. Тим поводом, од данас, Ужице и његова јавна предузећа предузеће низ активности на спровођењу ове акције чишћења.  Поред послова на уређењу и уклањању дивљих депонија, ове године фокус је на прикупљању и одношењу чврстог кабастог отпада.

“Према свом програму “Биоктош”  уклања кабасти отпад који грађани остављају поред контејнера. Али сада, у периоду када су у многим домаћинствима обављени послови на уређењу простора и где сигурно постоји више робусних ствари које су непотребне, овом акцијом ћемо омогућити да се те одбачене ствари брже и ефикасније уклоне са улица.” – рекла је Дуња Ђенић, члан Градског већа за заштиту животне средине. “Зато позивам све грађане да у ових пет дана искористе прилику и избаце свој кабасти отпад, одложе га поред контејнера или на местима у својим месним заједницама које су за то намењене. Штавише, обезбедили смо и осам локација на којима ће бити постављени велики кошеви за одлагање већих количина отпада, тако да се ту могу остављати стари кревети, ормари и све друге велике, а непотребне ствари.”

Ђенићева је нагласила велику помоћ и ангажовање градских предузећа, посебно Биоктоша, који су обезбедили потребне услове, опрему и људство, за спровођење акције. А у акцију се укључило и удружење РАЗВОЈ УЕ које ће са својим волонтерима приступити чишћењу Спомен парка на Доварју.

Велики кошеви биће постављени на Алексића мосту, на Сењаку и у Крчагову, на Пори, у Омладинској улици у близини Стадиона, затим у Петра Ћеловића, преко пута МУП-а, на Царинском мосту и на Тргу Светог Саве.