Акција Министарства омладине и спорта "Опрема за 100 фискултурних сала" кренула из Севојна
03/02/2018

Акција Министарства омладине и спорта “Опрема за 100 фискултурних сала” кренула из Севојна

Министар омладине и спорта Вања Удовичић боравио је данас у Севојну где је донирајући опрему за фискултурну салу отпочео акцију “Опрема за 100 фискултурних сала”, коју је покренуло Министарство у сарадњи са Савезом за школски спорт.

“Желимо да ојачамо школски и рекреативни спорт. У школама ће бити обновљени спортски реквизити,  замењене кошаркашке табле, обручи и мрежице на кошевима, као и голови за рукомет и фудбал и мреже за одбојку. То ће бити урађено у свих 100 школа у Србији које су обухваћене овом акцијом”, рекао је Удовичић.

Министар Удовичић је најавио и другу акцију Министарства “Спорт у школи” која ће исто тако бити реализована у ОШ “Алекса Дејовић” у Севојну, а која ће омогућити малишанима да се бесплатно баве спортом кроз два додатна часа.

“Желимо да спорт постане начин живота, васпитања и будућности младих”, нагласио је Удовичић.

Удовичић је најавио и да ће се уз помоћ Министарства и међународних фондова у Севојну радити трим стаза и игралиште за децу, а у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Канцеларије за јавна улагања и Града Ужица, Севојно ће почетком наредне године добити нову спортску салу вредну 73 милиона динара.

Министар Вања Удовичић у посети малишанима ОШ “Алекса Дејовић” у Севојну

“Жеља нам је да ојачамо спортску инфраструктуру и мотивишемо све грађане да се баве спортом и да он буде доступан свима”, рекао је Удовичић и истакао да је захваљујући улагањима у спорт Србија у последње четири године освојила 136 медаља на међународним такмичењима, док је тај број од 2000. до 2014. године износио 119 медаља.