Академија струковних студија Западна Србија уз подршку Града Ужица обележила Дан медицинских сестара
12/05/2021

Академија струковних студија Западна Србија уз подршку Града Ужица обележила Дан медицинских сестара

Поводом Међународног дана медицинских сестара Академија струковних студија Западна Србија одсек Ужице у сарадњи са Унијом студената Ужица и уз подршку Града Ужица организовала је акцију која је део кампање чији је циљ да се млади информишу о значају очувања јавног здравља.

“Овим путем смо желели као студенти здравствене неге да се захвалимо и пружимо подршку медицинском особљу и да укажемо на њихов значај. Уз подршку Града организовали смо мерење крвног притиска за суграђане као и дељење промотивног материјала у виду флајера. Задовољни смо са одзивом суграђана, нарочито младих,” каже Милица Лојаничић, студент Академије на смеру Здравствена нега.

12. мај Светски дан медицинских сестара, студентима Академије али и свим медицинским сестрама и техничарима честитала је и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Медицински техничари и сестре су показали колико су били вредни и колико су у претходних годину и нешто дана збрињавали особе које су биле позитивне на корона вирус. Испред Града им честитамо њихов дан и желимо да што пре њихово рад у Здравственим установама буде мало другачији него што је у овим условима. Искрено се надамо да ћемо успети оно што желимо, а то је да са њиховим учешћем и радом у сарадњи са Градом и свим одговорним структурама достигнемо од 50% до 80% колективног имунитета. И ову прилику користим да све суграђане позовем да се вакцинишу да би достигли 80% како би се вратили нормалном животу и раду”.

По речима др Љубице Диковић председника академије струковних студија Западна Србија три циља обележила су ову акцију студената:

“Први је промовисање јавног здравља, значај превенције и контроле у очувању здравља наших суграђана, други је да честитамо дан медицинских сестара и да укажемо на значај и вредност те струке и професије, а трећи циљ нама изузетно важан је промоција студијског програма Здравствена нега који школује образовни профил струковна медицинска сестра.”

Поред мерења крвног притиска студенти су суграђанима делили промотивни материјал са циљем информисања о значају имунизације.