Jавна расправа поводом „Националне стратегије за младе за период од 2022-2030. године“
12/08/2022

Jавна расправа поводом „Националне стратегије за младе за период од 2022-2030. године“

У Градском културном центру у просторијама Омладинског клуба у организацији Министарства омладине и спорта, а у сарадњи са Канцеларијом за младе града Ужица одржана је јавна расправа на тему нацрта „Националне стратегије за младе за период од 2022-2030. године“.

Поред представника министарства, канцеларије за младе и локалне самоуправе у јавној расправи су учествовали представници удружења младих, удружења за младе, неформалне групе младих, волонтери канцеларије, као и други представници цивилног сектора.

Државни секретар у Министарству омладине и спорта Милан Савић

„Најважније је да се што већи број младих укључи у јавну расправу и изнесе своје ставове и предлоге за приоритете који би се имплементирали у нацрт стратегије. Наша стратегија за младе има један општи циљ и пет посебних циљева, а то је побољшање квалитета и стандарда живота младих људи у нашој земљи. Ужице је други град у коме смо презентовали нацрт стратегије, а у плану је да чујемо младе из шест градова. Овај консултативни процес траје до 19.августа и овом приликом позивам све младе да дају своје сугестије на сајту Министарства омладине и спорта“ рекао је државни секретар Милан Савић.

Градски већник за друштвене делатности Ратко Трмчић

„Градски већник за друштвене делатности Ратко Трмчић поздравио је  присутне и изразио задовољство што се велики број младих одазвао позиву и узео учешће у јавној расправи. Такође је истакао да су млади ти који се питају за своју будућност и самим тим требају да је граде“.