Мирјана Ђурић председница Градске општине Севојно у наредне четири године
10/06/2022

Мирјана Ђурић председница Градске општине Севојно у наредне четири године

Већином гласова присутних одборника дипломирани економиста Мирјана Ђурић изабрана је за председницу Градске општине Севојно. У њеном тиму у наредне четири године биће Мијодраг Пејић који ће обављати функцију заменика председника и Милија Кулашевић, Младенко Марковић, Миливоје Јеремић, Борко Вујовић, Верица Маричић, Игор Мариновић и Живан Ршумовић, чланови Општинског већа.

Уз захвалност на поверењу и избору, председница Градске општине Севојно Мирјана Ђурић, истакла је да ће бити  председник свих грађана, и стремити ка томе да се сви проблеми решавају брзо, плански и системски како би општина Севојно била оптимално место за живот, рад, развој и напредак.

“Мотивисана огромном и искреном жељом за напредак наше општине, са тимом својих брижљиво одабраних, способних и одговорних сарадника, окупљених око одличне идеје, уверена сам да ће нам време пред нама донети обиље позитивних промена и да ће то осетити сваки наш грађанин.

Циљ нам је  да свакога дана урадимо нешто ново за бољи живот људи који овде живе, раде и стварају, да урадимо нешто за нашу децу и за наше родитеље, за све нас. Водићу бригу о обичном човеку, пољопривреднику, пензионеру, здравственом и просветном раднику, најмлађима и свим грађанима. Настојаћу да  Севојно буде општина младих, истовремено достојно уважених старијих суграђана, општина напредних људи, задовољних и радосних грађана”.

Новоизабраном руководству Градске општине Севојно обратила се и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Верујем али и очекујем да ће у свом мандату новоизабрано руководство радити у служби својих суграђана и реалним планирањем деловати у складу са њиховим потребама. Важно је да додам да је Севојно градска општина која заслужује да има све услове за нормално функционисање и да као таква буде индустријски и привредни центар. Важне и велике ствари смо урадили у Севојну, од челичног цевовода, преко реконструкције амбуланте, путне инфраструктуре али и спортских и културних садржаја и надам се да ћемо оправдати поверење које нам је указано”.

За избор Мирјане Ђурић гласало је 12 од 18 присутних одборника Скупштине Градске општине Севојно, по предвиђеној процедури, тајним гласањем.