Велики дан за мештане Врутака, после 40 година асфалтиран пут
16/04/2024

Велики дан за мештане Врутака, после 40 година асфалтиран пут

Са огромним задовољством дочекали су мештани Врутака нови асфалт у дужини од око 1,2 километра, на путном правцу који им је деценијама уназад задавао велике проблеме. Радове је обишла градоначелница Ужица са сарадницима и том приликом са мештанима разговарала о будућим плановима, везано за путну инфраструктуру али и остале проблеме са којима се суочавају.

“Велико ми је задовољство што данас овде у МЗ Врутци заједно са мештанима присуствујем завршетку радова на асфалтирању деонице пута у дужини од 1,2 километра, за шта је издвојено око шест милиона динара. Како је цео путни правац дуг око 5,5 километара сада смо урадили километар и 200 метара а поред тога асафалтирали смо и неколико најкритичнијих деоница, односно успона. Такође у овој години удруженим средствима радићемо још четири путна правца”, истакла је градоначелница у разговору са мештанима.

Према њеним речима, радиће се и средствима града и средствима мештана а у складу са њиховим предлозима и приоритетима.

“Путна инфраструктура основни је предуслов за даљи развој наших села и свесни тога урадили смо стотине километара асфалта у претходних неколико година, чиме смо, сигурна сам, у великој мери олакшали живот нашим људима у селима. И настављамо истим темпом, јер побољшање услова и квалитета живота свих грађана циљ је коме тежимо”, поручила је градоначелница.

Уз захвалност градоначелници и њеним сарадницима, мештанима и предузећима која су изводила радове, Ана Ђокић је истакла да је ово заиста велики корак напред у даљем развоју села.

“На овакав један дан смо чекали пуних 40 година, и овај пут много значи онима који годинама живе у Врутцима, нама који смо ту одрасли, али и нашој деци која овде редовно долазе. Врутци су село које даје много потенцијала, својим природним богатсвом а сада и овим асфалтом мештанима се омогућава много лакше функционисање, а туристима да лакше стигну до манастира Рујан и свих осталих делова наше месне заједнице”.

У име мештана захвалност је изразио и Миломир Цветић, истакавши да није мала ствар урадити више од километар асфалта у једној месној заједници.

“И ова дуга деоница али и критични делови који су урађени нама мештанима од великог су значаја, јер 40 година од када смо се иселили због бране Врутци чекамо на то. Овде гравитира 30 -40 домаћинстава и заиста је било незгодно, нарочито зими. Хвала граду јер сте урадили велику ствар за наше село.

Била је ово прилика да мештани Врутака градоначелници и њеним сарадницима предоче и остале проблеме са којима се суочавају, али и да изнесу своје предлоге за даљи развој месне заједнице.