92. седница Градског већа: Радмила Баћковић Шојић постављена за начелницу Градске управе за инфраструктуру и развој
14/01/2022

92. седница Градског већа: Радмила Баћковић Шојић постављена за начелницу Градске управе за инфраструктуру и развој

Ужице, 14. јануар: Чланови Градског већа усвојили су годишње програме текућег одржавања комуналних објеката и изградње комуналне инфраструктуре. За одржавање у овој години планирана је сума од 251 милиона динара, док ће у изградњу бити уложено 1,3 милијарде динара. Одржавање обухвата, између осталог, чишћење и прање улица, уређење и одржавање јавног зеленила, јавне расвете, кишне канализације. Код улагања у комуналну инфраструктуру највише новца, 300 милиона динара, биће намењено у путну мрежу, 195 милиона у јавни превоз, 79 милиона у примарну водоводну мрежу. За удруживање средстава са месним заједницама у 2022. години, град је определио 99 милиона динара.

На овој седници Већа, донесено је решење којим је Радмила Баћковић Шојић, дипломирани економиста, постављена за начелницу Градске управе за инфраструктуру и развој.

Градско веће одлучило је да додели једнократну новчану помоћ за пет породица. Помоћ је намењена ублажавању штете од пожара који су их задесили. Средства су дата и ужичком Црвеном крсту за финансирање активности које су они имали на спровођењу вакцинације.