9. октобар - Дан града Ужица
09/10/2021

9. октобар – Дан града Ужица

“У дану у коме наш град у ниску своје историје додаје још једну годину увек има пуно тога што бисмо рекли и пожелели. Неупитна је наша љубав према Ужицу, као и жеља да овај град буде

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић

боље и лепше место за живот оних који се у њему рађају, одрастају, проводе свој радни век и позне године, или само свраћају да се упознају са његовим културно историјским наслеђем и ужичким духом.

Речи нису довољне да искажу приврженост и оданост свему ономе што има префикс изворног ужичког. Овом граду, као и сваком граду на планети Земљи потребна су дела која ће га оплеменити, обогатити и олакшати живот његових грађана.

Будућност ће нас ценити према делима, према ономе што смо оставили генерацијама које долазе. Жеља нам је да поштујући традицију, а то се постиже уважавањем континуитета, повежемо данас оно што је било јуче са оним што ће доћи. Једини начин да то остваримо је да следимо визије и постављамо чврсте темеље на којима се може градити боља будућност.

Срећан нам Дан града са жељом да будемо јединствени у жељи да заједно учествујемо у креирању аутентичног ужичког простора, у складу са потребама савременог доба. Да уважавајући оно што смо наследили стварамо наслеђе за будуће генерације Ужичана. Учинимо оно што можемо, са оним што имамо, овде где јесмо, учинимо све што је до нас да будемо достојни потомци, али и достојни преци.

Нека нас срећа прати на том путу.”