89. седница Градског већа: Стара хидроцентрала добија још једну турбину
03/09/2018

89. седница Градског већа: Стара хидроцентрала добија још једну турбину

Ужице, 3. септембар: На данашњој седници Градског већа прихваћен је захтев Електропривреде Србије да се подигну уставе и смањи ниво Ђетиње на Плажи. Спуштање нивоа купалишта трајаће од 5. септембра па до почетка наредне купалишне сезоне и у том периоду ЕПС ће обавити све потребне радове на објекту. Разлог је наставак радова на реконструкцији и доградњи мале хидроелектране “Под градом” где је планирано инсталирање још једне турбине.

Са доградњом нове турбине и реконструкцијом постојећих, Стара хидроцентрала ће бити стално у систему ЕПС-а и производиће електричну енергију. Иначе, у претходном периоду када је такође извршено обарање нивоа реке, сви припремни радови су обављени у планираним роковима.

Чланови већа су усвојили су решење да се у краку улице Кнеза Михаила, на парцели која је у власништву града, изврши депоновање земљишта чиме би се крак те улице оспособио за обављање двосмерног саобраћаја и окретање возила, као и несметаног проласка возила хитне помоћи, ватрогасних возила и возила комуналних служби.