87. седница Градског већа: Ужице истакло кандидатуру за домаћина МОСИ игара 2021. године
16/08/2018

87. седница Градског већа: Ужице истакло кандидатуру за домаћина МОСИ игара 2021. године

Ужице, 16. август: Градско веће покренуло је поступак да Ужице буде домаћин МОСИ игара 2021. године. Усвајањем предлога одлуке, о којем ће се изјаснити и одборници градске Скупштине, кренуће се у кандидатуру да за три године Ужице буде организатор 58. Међуопштинских омладинских спортских игара. Иако поседује потребну спортску инфраструктуру, смештајне и угоститељске капацитете за организацију једне овакве спортске манифестације, Ужице деценијама није било домаћин и 2021. година биће лепа прилика да угости учеснике те 58. манифестације по реду.

Заменик градоначелника Ужица Немања Нешић је овом поводом рекао да Ужице, иако највећи град на подручју које покривају МОСИ, од 1971. године није било њихов домаћин.

Нешић: “Уколико Ужице 2021. године буде домаћин МОСИ, биће то најбоље организоване игре до сада”

“Сигуран сам да су и ниво инфраструктуре и смештајних капацитета као и наше способности, довољан гарант да комисија која буде одлучивала о свему томе пружи нама подршку и сигуран сам да ће Ужице бити, не само добар домаћин и добар организатор, већ да ће то бити најбоље организоване игре до сада.”

Чланови Већа дали су сагласност на измене ценовника јавно комуналног предузећа “Биоктош” и то за услуге изношења смећа за стамбени простор где је нова цена 5,5 дин/м2, за  пословни простор који подразумева сале за издавање за славља, месечни паушал је сада 4.800 динара и цена за нову услугу, рад чистилице, наплаћиваће се 4.200 динара по часу. Све ове цене су без ПДВ-а и примењиваће се од 1. септембра.

Усвојени су Правилник о регресирању боравка деце у ужичком Вртићу где је извршено усклађивање са новим Законом о финансијској подршци породици са децом, као и измене и допуне у програмима постављања комуналне опреме за прикупљање комуналног отпада и постављања мањих монтажних објеката привременог карактера, летњих башти и рекламних паноа, на градским површинама.