80 нових паркинг места у кругу Здравственог центра
27/12/2019

80 нових паркинг места у кругу Здравственог центра

Завршена је изградња паркинга у кругу Здравственог центра у Ужицу. По речима градоначелника Ужица Тихомира Петковића, овај паркинг капацитета 80 места, урађен је како би се решио вишегодишњи проблем који су пацијенти и запослени у Центру имали због недостатка паркинг места.

Средства за изградњу су, осим Града Ужица и Здравственог центра, донирали и фирма Транскоп Чајетина, која је урадила све припремне радове, и ужичка Нискоградња која је постављала ивичњаке и урадила асфалтерски део посла.

Петковић: “Град Ужице ће финансирати израду пројектне документације за реконструкцију Здравственог центра”

Градоначелник је подсетио и да је у градском буџету за наредну годину одвојено 50 милиона динара, а исто толико ће бити издвојено и у буџету за 2021., за израду пројектне документације за реконструкцију Здравственог центра, коју ће са 20 милиона евра финансирати држава. Та реконструкција ће умногоме допринети бољем и ефикаснијем функционисању Здравственог центра, али ће, како наводи градоначелник, и омогућити боље услове лечења свим пацијентима.

Петковић:”Реконструкција Здравственог центра ће бити сигурно најзначајнија инвестиција у Ужицу у претходних неколико деценија.”

Тренутно се завршава пројектна документација за реконструкцију пријемно-ургентне службе и траума центра што је такође финансирао Град са 3,2 милиона динара. Обзиром да се очекује да документација буде готова до краја фебруара наредне године, тада ће бити и започети радови.