76. седница Градског већа: Жестивал убудуће као Међународни фестивал природе и традиције
07/05/2018

76. седница Градског већа: Жестивал убудуће као Међународни фестивал природе и традиције

Ужице, 7. мај: Чланови Градског већа утврдили су предлог одлуке која се односи на заштиту општинских и некатегорисаних путева на ужичком подручју којом се на на целовит начин покрива ова област и дефинише позиција месних заједница. Прихваћен је извештај о реализацији прошлогодишњег, III међународног фестивала воћних ракија “Жестивал” и донесена одлука да се “Жестивал”, од ове године, дефинише као Међународни фестивал природе и традиције.

Покренут је постук за давање у закуп паркинг простора у улици Михајла Пупина ради изградње фаст гараже и именована Комисија која ће спровести поступак давања у закуп овог паркинг простора.

Веће је одлучило да са 300.000 динара помогне народне кухиње на Косову и Метохији, и утврдило предлог Програма усмереног на подршку спровођења пољопривредне политике и политике руралног развоја града Ужица у овој години.

Прихваћени су годишњи извештаји о раду градских управа и усвојена решења којим се одређују средства за финансирање пројеката и програма организација цивилног друштва и пројеката за омладину у 2018. години. За пројекте на ова два конкурса укупно је распоређено 4,2 милиона динара и то 3,2 милиона динара за 35 пројеката и програма организација цивилног друштва, док ће се са милион динара финансирати 18 пројеката намењених омладини.