700 хиљада динара за једнократну помоћ члановима Удружења ратних војних инвалида и породицама палих бораца
22/10/2021

700 хиљада динара за једнократну помоћ члановима Удружења ратних војних инвалида и породицама палих бораца

Поводом Дана Града сваке године, члановима Удружења ратних војних иналида и члановима породица палих бораца са територије града Ужица додељује се једнократна новчана помоћ, па је тако било и овог октобра. За подршку и разумевање из Удружења ратних војних инвалида Србије стигла је захвалница, коју су представници ужичког удружења уручили члану Градског већа за социјалну политику Слободану Грбићу.

 

“Догађаји од пре три деценије захватили су и наш крај, осим већег броја мобилисаних младића у тај страшни рат јавио се и већи број добровољаца, потврђујући дубоко наслеђено достојанство, снагу и патриотизам наших предака. Били су то храбри момци који су раме уз раме стајали на бранику своје отаџбине. И овај сусрет једна је од прилика да изразимо захвалност за све што су учинили за нашу заједницу”, истакла је обраћајући се присутнима председница УРВИ Ужице Љиља Цвркота.

Удружење ратних и војних инвалида Ужице, како је истакла, посебну захвалност дугује градском руководству и градоначелници др Јелени Раковић Радивојевић, јер ни ове године нису заборавили на ратне војне инвалиде и породице палих бораца.

“Иако смо свесни да више од годину дана живимо са тешком епидемијом која је захватила целу планету, то није била препрека да се из буџета издвоје новчана средства за једнократну помоћ за све чланове удружења. Изузетну сарадњу имамо и са чланом Градског већа Слободаном Грбићем, који је ту да саслуша наше проблеме и да нам у складу са могућностима изађе у сусрет. Надамо се да ће наша сарадња са градом бити настављена и у наредном периоду, а све са циљем унапређења услова за бољи живот чланова нашег удружења”, додала је председница УРВИ.

Ове године опредељена су средства у износу од 700 хиљада динара за исплату једнократне помоћи члановима Удружења ратних војних инвалида и породицама палих бораца, а у Градској управи надају се да ће у наредној години моћи да определе и виши износ средстава.