План развоја, радионице за дефинисање мера
16/05/2022

План развоја, радионице за дефинисање мера

Нови циклус радионица у оквиру којих ће бити дефинисане мере за унапређење постојећих услова у свим областима са циљем израде што квалитетнијег Плана развоја града Ужица настављен је темама које се односе на културне садржаје за децу и младе, развој одрживе енергетике, повећање самосталних зелених површина и унапређење комуналних услуга, чишћење и одржавање јавних и зелених површина и јавне расвете и унапређење система саобраћаја.

Уз разматрање постојећег стања, током радионица, предложени су нови модели и механизми за унапређење у поменутим областима, јер како су закључили учесници, простора за то има довољно.

Поред чланова Координационог тима за израду Плана развоја града Ужица 2022-2029. и представника релевантних институција радионицама присуствују и стручни консултант.

Град Ужице је потписао Споразум о пословној сарадњи за подршку за израду нацрта Плана развоја са Републичким секретаријатом за јавне политике, а у оквиру Пројекта за менторство у локалном процесу планирања у циљу локализације Агенде за одрживи развој до 2030. године у Србији, који се финансира из средстава влада Немачке и Швајцарске у оквиру пројекта “Реформа јавних финансија-Агенда 2030”, који спроводи GIZ.