66. седница Градског већа: Шестомесечни извештаји о извршењу буџета и о пословању градских јавних предузећа
30/08/2021

66. седница Градског већа: Шестомесечни извештаји о извршењу буџета и о пословању градских јавних предузећа

Ужице, 30. август: На данашњој седници Градског већа прихваћен је предлог одлуке о шестомесечном извршењу одлуке о буџета. Ужички буџет, после ребаланса, износи 3.557.617 милијарди динара, а у периоду од јануара до јуна, остварени су приходи од 1.743.574 динара, што представља извршење од 98% када се посматра овај период од шест месеци. На страни расхода, утрошено је 1.230.019 динара илити 69%. Ниска стопа расхода последица је што су инвестиције и друге активности у току, тако да ће њихова наплата стићи у другој половини године. Иначе, основна карактеристика буџета у ових првих шест месеци је да је увек био ликвидан и да су се редовно измиривале све обавезе и трошкови.

Пред већницима била је и информација о пословању градских јавних предузећа у првих шест месеци ове године. Од осам јавних и јавно комуналних предузећа, позитивно су пословали Водовод, Биоктош, Стан, Нискоградња, Ужице развој и Велики парк, док су губитак имали само Дубоко и Градска топлана. Али, и Дубоко и Градска топлана су исказали губитке који су мањи од планираних у овом делу године.

И Ужице је предузело активности на реализацији привременог пројекта Владе Републике Србије који се односи на картицу погодности “За наше хероје”. Картица је намењена свима онима који су запослени, радно ангажовани и волонтери у систему COVID-19. Градско веће упутило је захтеве свим градским службама, предузећима, установама и школама да се изјасне о могућностима и начинима којима све могу да подрже носиоце Картице “За наше хероје”.