33. седница Скупштине града: Слађана Митровић нови секретар Скупштине града Ужица
21/06/2019

33. седница Скупштине града: Слађана Митровић нови секретар Скупштине града Ужица

Ужице, 21. јун: Ужички одборници су, на данашњем заседању, поставили Слађану Митровић за новог секретара Скупштине града. Слађана Митровић, мастер правник која је досада била заменик секретара, изабрана је на ову функцију после оставке досадашњег секретара, Петра Вујадиновића.

Усвојеним првим ребалансом, ужички буџет увећан је за 63,8 милиона динара и сада он износи три милијарде и три милиона динара. Ово увећање средстава  је из реалних извора јер су се приходи буџета, у досадашњем делу године, остваривали у већој мери од пројектованог. Највећи део средстава ребаланса употребиће се за улагања у нове инфраструктурне инвестиције, путеве и пројекат Старог града, као и у додатне радове на основним и средњим школама и установама.

Изгласани су годишњи извештаји о пословању градских предузећа, “Биоктоша”, “Водовода”, “Градске топлане Ужице”, “Нискоградње”, “Дубоког”, “Ужице развоја”, “Стана”, “Великог парка” и “Аеродрома Поникве”, затим дата сагласност на употребу имена града фудбалском клубу тако да ће се он одсада звати “Слобода Ужице” и извршене измене Кадровског плана градских управа, Градског правобранилаштва, Службе буџетске инспекције и Службе интерне ревизије града. Одборници су основали Градски центар за услуге социјалне заштите, установу која ће радити на успостављењу, развијању и пружању услуга из ове области које су у надлежности локалне самоуправе.