31. седница Скупштине града: Иван Станисављевић изабран за заменика градоначелника
25/04/2019

31. седница Скупштине града: Иван Станисављевић изабран за заменика градоначелника

Ужице, 24. април: Ужички одборници су, на данашњој седници, изабрали Ивана Станисављевића, дипломираног инжењера шумарства, за заменика градоначелника. Усвојени су план детаљне регулације “Кадињача” и измене и допуне плана генералне регулације “Бела Земља”.

Нови заменик градоначелника Ужица Иван Станисављевић

Прихваћене су одлуке које се односе на начин и поступак учешћа грађана у пословима града, на укључивање  грађана у буџетски процес кроз спровођење акције “Ужички програм локалног партнерства”, затим одлуке о јавним паркиралиштима  и о оглашавању, као и измене и допуне одлуке о комуналном уређењу и о постављању споменика у славу 1300 каплара на Тргу Светог Саве.

Одлучено је да се приступи преносу Аеродрома “Поникве” и Студентског дома на Републику Србију, одређене су мреже предшколских установа и основних школа, те утврђени називи улица и других делова насељених места на територији града. Поред извештаја о раду у прошлој години девет градских установа, одборници су прихватили и годишње извештаје о раду Градског већа, Савета за здравље и Савета за заштиту и унапређење животне средине – Зеленог савета.

Др Данијели Маринковић продужен је мандат вршиоца дужности директора Дома здравља и изабрани чланови Савета за младе и Комисије за израду пословника Скупштине града.