28. седница Скупштине града: Усвојен буџет за 2019. годину
18/12/2018

28. седница Скупштине града: Усвојен буџет за 2019. годину

Ужице, 17. децембар: Буџет града Ужица у 2019. години износиће 2,932 милијарде динара или 182 милиона више од основног прошлогодишњег буџета. Карактеристике буџета су да је реалан и развојан, да у себи садржи реализацију градских стратешких циљева, те да има увећање позиција, нарочито оних које се одоносе на инфраструктурне инвестиције, социјалну заштиту, спорт, енергетску ефикасност, амбијентално уређење града.

Највише прихода у 2019. години очекује се од пореза на доходак, добит и капиталну добит, 1,4 милијарде, затим од пореза на имовину, 322 милиона динара, као и од продаје добара и услуга, 260 милиона динара. Буџетом је предвиђено и подизање кредита од 150 милиона динара. На другој, расходовној страни, преко милијарду динара утрошиће се на инвестиције, међу којима су изградња индустријске зоне Бела Земља, високошколско образовање, развој туризма и енергетске ефикасности, социјална заштита.

Ужички одборници прихватили су одлуку којом се утврђују приходи који припадају граду, односно градској општини Севојно у 2019, години, Кадровски план градских управа, Градског правобранилаштва и служби буџетске инспекције и интерне ревизије града.

Сагласност Скупштине дата је Предшколској установи на годишњи план рада и “Великом парку” и Установи “Златибор” на измене и допуне њихових програма пословања за 2018. годину.

Одлучено је да град прибави у својину парцеле потребне за изградњу индустријске зоне “Бела Земља” и за реконструкцију улица Николе Пашића и Димитрија Туцовића и изградње кружне раскрснице.

Извршене су измене у саставима Савета за заштиту и унапређење животне средине и Комисије за комунално стамбену делатност, док је Мирјана Радивојчевић, дипломирани инг. пољопривреде за хортикултуру, именована за вршиоца дужности директора “Биоктош”.