2,8 километара асфалта на деоници Добро поље -Љуто поље на Тари
26/10/2021

2,8 километара асфалта на деоници Добро поље -Љуто поље на Тари

Ових дана завршава се асфалтирање прве деонице пута Добро поље- Љуто поље на Тари. Радове је обишла и градоначелница Ужица са сарадницима, где је разговарала са мештанима који су јој предочили колико им овај асфалт значи.

“Овај пут користи велики број људи, како мештана наших 5 месних заједница, 20 година се борим за асфалтирање. Захваљујући градоначелници и њеним сарадницима, обезбедили смо средства и ове године смо доста урадили. Хвала и свим људима добре воље који су нам пружили подршку, како финансијску тако и моралну да кренемо у асфалтирање. Ужице је до сада мало користилоовај потенцијал за развој туризма, па се надам да ће следеће године то бити другачије. Надамо се да ћемо следеће године ако нам помогне Град и Република наставити и завршити овај пут за добробит свих”, рекао је Милоје Стевановић председник МЗ Врутци.

Лазар Тадић додаје да је ово је прва озбиљна инвестиција у овај пут од Другог светског рата.

“Захваљујемо се преставницима Града Ужица на челу са градоначелницом, што су препознали значај и потенцијал овог путног правца. Тренутно се изводе радови који су финансирани средствима Града и грађана од Калуђерских бара ка Секулићу у дужини од 8,5 км где се санира коловоз, у дужини од 2 900м2 ради се асфалт. Ово је најкраћа веза Ужица и Бајине Баште до Секулића, Заовина, Митровца и Мећавника. Овај пут директно користи 2 000 домаћинстава, а највећу корист имају грађани 5 месних зајендица, Биоске, Кремана, Мокре Горе, Врутака и Стапара. Овај пут је требао да се ради, увек су проблем биле администрације, грађани нису имали довољно средстава, а Град није давао подршку, али тек смо сад дочекали да га урадимо, заједничком акцијом грађана и Града Ужица”.

По речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић и у овој години град је определио значајна средства за изградњу путне инфраструктуре

“Осим путних праваца који су нам значајни за веће инвестиције, какав је ауто пут до Пожеге, а касније и до Котромана важна нам је путна инфраструктура у нашим селима. Знате да мање путне правце радимо средствима удруженим са грађанима и да их је из године у годину све већи број. Ове године урадили смо око 30 километара асфалта, а наредне ће их бити и више. Поред средстава које удружујемо са мештанима из буџета издвајамо и значајан новац за асфалтирање дужих путних праваца, какав је недавно завршени пут у Мокрој Гори, али и овај на коме се данас налазимо.  22 милиона динара опредељено је за асфалтирање 2,8 километара на деоници Добро Поље – Љуто Поље у овој години. Како је цела деоница дуга више од 9 километара настављамо и следеће године”.

Градоначелница додаје да је жеља градског руководства да туристи и посетиоци, али пре свега мештани имају што боље услове и да ће се осим путне радити и на обезбеђивању остале неопходне инфраструктуре.

“И ово је део који има огроман потенцијал по питању тиризма чији развој треба подржати и ми то и чинимо.
Морам да напоменем да је све што радимо могуће захваљујући нашем стабилном буџету. Надамо се да ће нам и временске прилике ићи на руку како би завршили што већи део послова уговорених за ову годину”.

Поред радова које ЈКП “Нискоградња” тренутно изводи на Тари ради се и у месним заједницама Никојевићи, Гостиница, Крчагово, као и у улици Браће Чолића у Севојну.