27. седница Скупштине града: За привих девет месеци у буџету остварен приход од 1,7 милијарди динара
28/11/2018

27. седница Скупштине града: За привих девет месеци у буџету остварен приход од 1,7 милијарди динара

У уторак 27. новембра одражана је 27. седница  Скупштине Града Ужица на којој су одборници Градске скупштине Ужица усвојили Извештај о деветомесечном извршењу буџета за период јануар-септембар 2018. године у коме су остварени приходи од 1,7 милијарди динара.

На овој седници је донета и Одлука која се односи на измену и допуну плана генералне регулације “Бела Земља” као и доношење плана детаљне регулације за локацију “Турист” на Градској плажи, где је предвиђена градња стамбено-пословног објекта у оквиру кога ће се налазити хотелски смештај.

Одборници су усвојили предлог ЈКП “Градска топлана” о измени тарифног система за обрачун топлотне енергије и услуга чиме се смањује износ надокнаде за прикључак објекта на систем даљинског грејања за 50%, а новац од надокнаде користиће се за одржавање подстанице.

Дата је сагласност на измене Програма пословања за 2018. годину јавним предузећима „Градска топлана”, „Стан“, „Ужице развој“ и „Нискоградња“као и на годишњи план рада Дечије установе “Златибор” за 2018. годину и  Предшколске установе Ужице за радну 2017/2018. годину.

Разрешен је и именован један члан Управног одбора Туристичке организације Ужице, три члана Школског одбора ОШ “Миодраг В. Матић” и разрешен један члан Надзорног одбора ЈКП “Биоктош”.