24. седница Скупштине града Ужица: Усвојен први овогодишњи ребаланс буџета
27/06/2018

24. седница Скупштине града Ужица: Усвојен први овогодишњи ребаланс буџета

Ужице, 27. јун: Скупштина града Ужица усвојила је први овогодишњи ребаланс буџета. После завршног рачуна, пренесених средстава из прошле године и на основу извршења и остварења градског буџета у току ове године, буџет је увећан за 107 милиона динара, тако да он износи 2,87 уместо 2,76 милијарди динара колико је било планирано децембарском одлуком о усвајању.

Одлучено је да се приступи доношењу новог Статута града Ужица,  у складу са изменама и допунама Закона о локалној самоуправи, а усвојене су одлуке о постављању статуе “Велика Србија” на кружној раскрсници улица Николе Пашића и Омладинске, о изменама Кадровског плана, о заштити општинских и некатегорисаних путева, умањењу доприноса за уређивање грађевинског земљишта које је намењено за изградњу православног храма Цркве Покрова Пресвете Богородице у Крчагову и то у износу од 99,99%.

На овој седници, именован је састав Изборне комисије града Ужица, формиран Савет за популациону политику и извршене измене у саставима чланова Комисије за решавање по притужбама због повреде права незаконитим или неправилним поступањем комуналног полицајца и  Школском одбору Прве основне школе Краља Петра II.

Пред ужичким одборницима била је и информација о стању и активностима које се односе на статус ужичке Трансфузиолошке службе.