23. седница Скупштине града: Ана Урошевић именована за директора Центра за социјални рад
08/06/2018

23. седница Скупштине града: Ана Урошевић именована за директора Центра за социјални рад

Ужице, 7. јун: На данашњој седници, ужички одборници усвојили су извештај о завршном рачуну буџета града у прошлој години. Према подацима о буџету у прошлој години, он је. заједно са пренетим средствима, приходовао 2,9 милијарди динара. Остварен је суфицит од 229 милиона динара јер су, уз корекцију, укупни расходи износили 2,6 милијарди динара.

Прихваћени су извештаји о пословању у прошлој години градских предузећа и установа. Усвојени су извештаји Биоктоша, Водовода, Градске топлане, Нискоградње, Дубоког, Ужице развоја, Стана, Великог парка, Аеродрома Поникве, као и туристичких организација, Ужице и Регија Западна Србија, и Дечијег одмаралишта Златибор.

Донесена је одлука о увођењу информационог система “Систем 48” којим се успоставља и унапређује механизам директне комуникације грађана који живе на територији града Ужица са градским управама, градском општином Севојно, јавним предузећима, јавним службама и другим правним субјектима чији је оснивач град.

Скупштина је дала сагласност на Статут Предшколске установе Ужице, разматрала извештај о водоснабдевању града и, у делу урбанизма, усвојила одлуке о приступању изради планова Ужице-централни део, Јеловогорска улица, Стари град и Ларго Бела Земља.

Ана Урошевић, дипл. економиста, именована је за директора Центра за социјални рад Ужице, док су у скупштинским комисијама, Административно мандатној, за буџет и финансије, за сарадњу са градовима, за представке и притужбе, као и у саставу Корисничког савета извршене измене чланова.