21. седница Градског већа: Утврђен предлог одлуке о финансијској помоћи за лечење малолетне деце
14/12/2020

21. седница Градског већа: Утврђен предлог одлуке о финансијској помоћи за лечење малолетне деце

Ужице, 14. децембар: Градско веће утврдило је предлоге програма пословања градских јавних предузећа за 2021. годину. Програми Биоктоша, Водовода, Градске топлане Ужице, Нискоградње, Дубоког, Ужице развоја, Стана и Великог парка урађени су у складу са законским прописима и смерницама који дефинишу ову област тако да су сви они добили сагласност чланова Већа.

Сагласност је дата и на предлог одлуке која дефинише ближе услове за коришћење средстава намењених за лечење болесне деце са пребивалиштем на територији града Ужица. Према предлогу буџета три милиона динара у 2021. години опредељено је за финансијску подршку породицама деце старости до 18 година, која имају пребивалиште на територији града Ужица, а којима је новац неопходан за лечење, и то за куповину лекова, помагала, учешће у трошковима оперативног лечења и другим медицинским процедурама које нису обухваћене обавезним социјалним осигурањем преко РФЗО.

Др Никола Малиџан предложен је за в.д. директора ужичког Дома здравља, као и председници и чланови савета за популациону политику, за праћење примене етичког кодекса, за младе, за родну равноправност, за развој града и Корисничког савета јавних служби. Одлучено је и да се Зорану Милитарову продужи мандат в.д. начелника Градске управе за инспекцијске послове и комуналну полицију.