156. седница Градског већа: За набавку потребне опреме град Болници уплатио 750.000 динара
08/04/2020

156. седница Градског већа: За набавку потребне опреме град Болници уплатио 750.000 динара

Ужице, 8. април: Ужичко Градско веће донело је одлуку да се Здравственом центру уплати 750 хиљада динара из буџета ради набавке два нова бојлера за санитарну воду. Према захтеву из ужичке Болнице, у старом болничком блоку, који је због епидемиолошке ситуације предвиђен за смештај пацијената сиспектних и оболелих од Covida 19, постоје стари и дотрајали бојлери који нису у стању да обезбеде топлу воду за пацијенте и запослене. Набавком нових бојлера, ово питање биће решено и чланови Већа су одмах реаговали, тако да су, после уплате Здравственом центру финансијских средстава за набавку медицинске опреме од пола милиона динара, сада прихватили да се новац обезбеди и за набавку  бојлера неопходних Општој болници.

На овој седници, усвојено је да се изврши умањење износа месечних закупнина пословног простора који је у јавној својини града док траје ванредно стање.

Прихваћени су и Извештај о реализацији Програма заштите и унапређења животне средине за прошлу годину и Програм контроле квалитета ваздуха на територији града за ову годину.