15. седница Скупштине града Ужица
29/06/2017

15. седница Скупштине града Ужица

Ужице, 29. јун: Ужице је добило нови Статут града. Новим статутом извршена су усаглашавања са новим законима који регулишу области и надлежности, а измене и допуне су урађене према законској процедури. Измене и допуне које је израдила Комисија формирана од стране Скупштине прошле су усаглашавање са градском општином Севојно, биле су на јавној расправи и усвојене од стране Градског већа и сада од одборника Скупштине града.

Ужички одборници изгласали су и Одлуку о поступку израде и доставе материјала за Градско веће и Скупштину града која значајно мења ову област. За разлику од досадашње доставе која се базирала на штампаном материјалу, сада је овде уведен процес предаје дигиталних докумената чиме ће се остварити смањење финансијских трошкова који су до сада постојали.

Од одлука, прихваћене су одлуке о општем кућном реду у стамбеним и стамбено-пословним зграда на територији града, о изменама и допунама Одлуке о ауто-такси превозу и о давању на коришћење и управљање Депонији Дубоко непокретности које су јавној својини, а Великом парку платформе за превоз путника на Градској плажи.

Сагласност Скупштине добили су статути Народног позоришта и Туристичке организације Ужице и прихваћени годишњи извештаји о раду Водовода, Дечијег одмаралишта Златибор и Туристичке организације.

На овој седници, именовани су чланови Савета за заштиту и унапређење животне средине – Зелени савет и образована Комисија која ће радити на изменама и допунама Пословника Скупштине града Ужица.