1,5 милиона динара за пројекте младих у Ужицу
20/04/2021

1,5 милиона динара за пројекте младих у Ужицу

Град Ужице ће ове године са милион и по динара подржати омладинске пројекте, што је за 500 хиљада динара више у односу на претходну. По речима Ратка Трмчића, члана Градског већа за друштвене делатности и у наредном периоду радиће се на сталном унапређењу модела сарадње са младима.

“Трудићемо се да у будућности тај износ средстава буде већи. Град ће  подржавати све добре предлоге и идеје, а овај конкурс за омладинске пројекте прилика је да покажу шта је оно што им је потребно и где им се може пружити подршка.”

Јавни конкурс за финансирање програма за младе објављен је 16. априла и трајаће до 05. маја. Најмањи износ који удружења могу да добију је 70 хиљада, а највиши износ 200 хиљада динара, истакла је Марија Маричић координаторка Канцеларије за младе.

“Поред већ приоритетних тема какве су наркоманија и промоција концепта волонтеризма и одоговорности према друштвеној заједници, ове године заступљена је и нова област настала сходно ситуацији која траје више од годину дана, а односи се на пандемију корона вируса, тј. подизање свести грађанства о јавном здрављу. Сматрамо да је то приоритет и јако је битно да информишемо младе о целој ситуацији у вези са корона вирусом.”

Да имају добре идеје млади су показали претходних година, а кроз ангажовање у Удружењима могу и до њихове реализације.

Све смернице око учешћа на конкурсу удружења и организације младих могу добити у Градској управи и Канцеларији за младе Града ужица, а потребна документација доступна је на сајту Града www.uzice.rs .