1,5 милиона динара за омладинске пројекте, конкурс отворен до 14. марта
03/03/2022

1,5 милиона динара за омладинске пројекте, конкурс отворен до 14. марта

Град Ужице је и ове године преко Канцеларије за младе раписао конкурс за финансирање  и суфинансирање пројеката за омладину. За ту намену из буџета је опредељено 1,5 милиона динара. Минималан износ по пројекту је 70 000 динара а максимално за један пројекат може бити опредељено 250 000 динара.

Како истиче Ратко Трмчић, члан Градског већа, Град Ужице ће у 2022. години финансирати/суфинансирати реализацију програма за омладину који су од јавног интереса за локалну заједницу.

“Програми морају бити из приоритетне области, а односе се на квалитетне едукативне, културне и забавне садржаје за младе, превенцију здравља младих и борбу против наркоманије, ту су и програми подршке талентима, младима са инвалидитетом, социјално угроженима.  Позивам сва удружења за младе да конкуришу, а по завршетку конкурса биће формирана комисија, која ће по јасно утврђеним критеријумима определити средства”.

Прошле године су финансирани пројекти  10 удружења и сви они имају обавезу да доставе извештаје о реализацији својих програма.

Конкурс који је отворен до 14. марта објављен је на сајту града и у недељнику Вести.