1,5 милиона динара за асфалт до "Јованове воде"
18/06/2021

1,5 милиона динара за асфалт до “Јованове воде”

Град Ужице улаже напоре како би се постојеће туристичке дестинације опремиле на адекватан начин и оплемениле новим садржајима. “Јованова вода” у МЗ Гостиница место је где се годинама уназад одржава манифестација “Дани боровнице”, али и место где Ужичани и посетиоци долазе да удахну чист ваздух и побегну од градске гужве. Захваљујући средствима Града у износу од 1,5 милиона динара данас је асфалтиран главни путни правац који води до Јованове воде.

По речима Николе Максимовића директора ЈП “Ужице развој” Град је подржао иницијативу мештана и Одбора манифестације која се овде одржава, а поред асфалтирања главног путног правца урађени су и други садржаји.

“Претходних година урађена је бина, где се организују манифестације. Прошле године су мештани овог насеља учествовали у пројекту “Удружимо се”, где су постављена два мини објекта за одмориште. Такође, ту се налази и пешачка стаза где људи могу да шетају, одморе се. Ту је и централна манифестација Дани боровнице која се одржава у августу. Претходних година урађена је расвета, а у плану су и два нова одморишта са клацкалицама и љуљашкама. Покушаћемо да и Јованову воду, а и комплетно Јелову гору опремимо туристичким садржајима, како би суграђани долазили да се одморе и да проведу своје слободно време”.

Драган Познановић председник месне заједница Гостиница изразио је захвалност на свему што је овде урађено.

“Урађени асфалт нам много значи за одржавање манифестација, долазак туриста, мештана, деце. Ове године ћемо конкурисати за две кућице преко пројекта “Удружимо се”.

Милош Познановић из УГ ” Етно Гостиница” истиче да су удружење формирали са циљем да се оживи овај део Гостинице како би привукли што већи број посетилаца и туриста.

“Градско руководство је схватило наше добре намере, имамо њихову пуну подршку и овим путем им се захваљујем. Поред жеље да одржимо манифестацију  “Дани борновнице” желимо да се сви грађани који користе ово место лепо осећају и замолио би посетиоце да овај простор чувају као свој, било би добро да сви понесемо вреће за смеће и да чувамо овај простор.”

Управо захваљујући добрим идејама и удруженим радом мештани овог дела Гостинице у знатној мери унапредили су инфраструктуру и садржаје. Заједно са децом из школе веома често организују се и акције уређења и чишћења са циљем очувања овог простора.