13. рођендан Градског културног центра Ужице
08/06/2023

13. рођендан Градског културног центра Ужице

“И овај, 13. рођендан, најмлађа установа културе у граду, Градски културни центар Ужице обележава у кругу сарадника и пријатеља који су свих претходних година веровали најпре у културу а онда и у ову установу”, истакао је директор Филип Баралић, уз захвалност целом тиму који ради на програмским и осталим активностима.

Према његовим речима, ова и наредна година сигурно ће бити прекретница у даљем раду установе у којој ће бити организовани бројни догађаји у сусрет и у години “Престонице културе Србије 2024.”

“Поред пилот програма и пројеката које ћемо реализовати у овој години очекују нас и два веома важна инфрструктурна пројекта. Коначно ћемо добити реконструисану Велику салу, али и нови простор, Дечији културни центар. Све то допринеће подизању наших просторних и организационих капацитета, чему се посебно радујемо”.

Спремни су у Градском културном центру и за реализацију “Културног лета” а један од првих догађаја биће реализован 15. 16. и 17. јуна. Реч је о новој манифестацији “У сусрет Видовдану” у оквиру које посетиоце очекују изложба и промоција стрипа “Сјај и сенка Немањића”, стручна предавања на тему “Живот у средњевековној Србији – ужички град” као и неколико веома занимљивих радионица за најмлађе. Успешно је реализован и конкурс за музичке фестивале, па Ужичане очекују и сјајни концерти и музички наступи у овом простору али и на Тргу партизана.